Rietbroek

Uw gebouw in goede handen

Afgesproken!

Uw pro-actieve partner

Gespecificeerde Project Risico Inventarisaties

Rietbroek en Saffier; een bijzondere band

Onlangs hebben Saffier en Rietbroek de overeenkomst voor glasbewassing verlengd. Annemiek Overboom, bestuurder van Saffier, en Peter Rietbroek hebben deze overeenkomst gezamenlijk getekend. Saffier en Rietboek hebben een bijzondere band met elkaar.

In 1987 waste directeur en oprichter Peter Rietbroek op 17-jarige leeftijd zijn eerste ramen bij één van de voorlopers van Saffier. In die tijd vond ook de eerste kennismaking plaats met Coen Mol, de huidige Gebouwenbeheerder van Saffier. Korte tijd later mochten de inmiddels voor zichzelf begonnen broers Rob en Peter Rietbroek de stichting tot hun vaste klantenkring rekenen.

Maar er is meer wat deze band bijzonder en hecht maakt. Zo woonde de vader van de broers in één van de locaties van Saffier. Op deze manier zagen de broers ook van een andere kant de maatschappelijke betrokkenheid van Saffier. ‘En dat is natuurlijk heel bijzonder’ zegt Rob Rietbroek, directeur en mede-eigenaar.

Bovendien stond Saffier feitelijk aan de wieg van de huidige AWOG zorgweek. Enigszins bij toeval werd er in 2013 voor het eerst vrijwilligerswerk gedaan door de glazenwassers van Rietbroek bij Saffier. Later is dit initiatief omarmd door de hele branche en dat heeft tot de huidige, succesvolle actie ‘Glazenwassers hebben hart van de zorg’ geleid.

Terugkijkend naar alle rechtsvoorgangers vanaf 1734, wordt duidelijk dat daar de basis ligt voor hetgeen Saffier nu geworden is. Vanuit de gedachte van de ‘barmhartige Samaritaan’- mededogen, empathie, oog hebben voor de kwetsbare medemens – ligt bij Saffier ook in de huidige tijd de focus op ‘oog hebben voor wat telt’. Iedereen bij Saffier zet zich dagelijks in om bewoners te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelf dingen te blijven doen die zijzelf kunnen.

Al met al een fijne relatie, gebaseerd op vertrouwen, wederzijds respect én goede dienstverlening. Rietbroek dankt Saffier hartelijk voor het vertrouwen en onderstreepte dat met een in duurzame chocolade gegoten foto van de locatie WoonZorgPark Swaenesteyn.

Terug naar overzicht