Samen is altijd beter

Glazenwassers met hart voor de zorg

Al jaren zetten we ons in voor de maatschappij: ‘Samen is namelijk altijd beter’. Twaalf jaar geleden wilden we iets voor eenzame ouderen organiseren. Na een brainstorm ontstond de actie: “Glazenwasser hebben hart voor de zorg”. Een dag waar onze mannen en vrouwen samen met eenzame ouderen kerststukjes maken. Sinds zeven jaar wordt de actie gedeeld en gedragen door branchevertegenwoordiger “Schoonmakend Nederland”. Tientallen Nederlandse schoonmaak- en glasbewassingsbedrijven hebben zich van 12 t/m 23 december ingezet om eenzame ouderen te verrassen met een leuke activiteit.

Het aantal eenzame ouderen
De decembermaand de tijd van het jaar waar mensen veel samenkomen om de feestdagen samen te vieren. Helaas heeft niet iedereen iemand om deze dagen mee te vieren. Volgens het CBS: “Mensen van 75 jaar of ouder voelen zich vaker enigszins eenzaam (33%) dan mensen onder de 75 jaar (25 procent). Daarnaast voelt 9% van de 75-plussers zich sterk eenzaam, gelijk aan het gemiddelde van alle leeftijden.” 9% voelt niet als veel. Uitgaande dat er zo’n 1,4 miljoen 75-plussers in Nederland wonen, zijn dat er 126.000 die zich sterk eenzaam voelen en 462.000 die zich enigszins eenzaam voelen. Dat zijn behoorlijke getallen, daarom deze actie want niemand mag zich eenzaam voelen.

MVO
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Rietbroek je inzetten voor de maatschappij om je heen. Dat begint voor ons als eerst bij onze medewerkers, het hart van ons bedrijf. Daarnaast zetten we ons ook in voor de maatschappij door middel van acties en donaties: “We hebben uiteenlopende opdrachtgevers van VvE’s tot overheid. Van verzorgingstehuizen tot kinderziekenhuizen. Deze laatste twee zetten zich dagelijks maatschappelijk in, hun drijfveer is om mensen te helpen. Wij vinden dat we dan niet achter kunnen blijven en de handen in één moeten slaan. Zo transformeren onze glazenwassers zich tot echt superhelden als ze de ramen wassen de kinderafdeling in het ziekenhuis. Het is eigenlijk zo’n simpel iets, maar voor de kinderen is dit echt een groot gebaar en zij vergeten voor een moment even hun zorgen.”

Glazenwassers hebben hart voor de zorg
Uit onze MVO-gedachte is ook ‘Glazenwassers hebben hart voor de zorg’. Helaas kunnen we niet in ons eentje 126.000 ernstig eenzame ouderen helpen. Wel kunnen we samen met de branche Schoonmakend Nederland veel eenzame ouderen even een lach op hun gezicht bezorgen. Het maken van kerststukjes is één van de vele activiteiten die hiervoor zorgt. De medewerkers van Rietbroek worden gekoppeld aan ouderen en samen gaan ze aan de slag om een kerststukje te maken. Zo hebben ze niet alleen een fijn dag, maar ook een warme herinnering aan deze dag. Op naar volgend jaar: ‘Samen sta je sterker!’

Een greep uit de dag

Glazenwassers hart voor de zorg 2022 5
Glazenwassers hart voor de zorg 2022 3
Glazenwassers hart voor de zorg 2022 4
Glazenwassers hart voor de zorg 2022 2
Glazenwassers hart voor de zorg 2022 1

Meer lezen?

.