Operationeel manager

Peter Sherrif

Juist in tijden van crisis is de kracht van samenwerken goed zichtbaar. Het kabinet roept nu dagelijks op om samen te werken, “Samen verslaan we corona”. Rietbroek gelooft in de kracht van samen, daarom laten we onze medewerkers zoveel mogelijk in vaste teams werken.

Een voetbalteam wordt alleen maar kampioen als ze echt samenwerken als team. De coach support hen van de zijlijn om elke speler in hun eigen kracht te zetten. En om een team zo samen te stellen dat alle benodigde kwaliteiten worden vertegenwoordigd. Peter Sheriff houdt zich dagelijks bezig met het coachen van de teams binnen Rietbroek. Hij is de spil tussen de teamleiders glas- & gevelonderhoud en de directie. Hij zorgt ervoor dat alle teams dagelijks up-to-date informatie krijgen omtrent veiligheid en kwaliteit, zodat deze altijd op een hoog niveau blijven.

Geleerd vanuit de praktijk
Peter Sheriff weet waar hij over praat. Zelf is hij op zijn 17de bij Rietbroek als leerling glazenwasser begonnen en nu mag hij zichzelf operationeel manager noemen, een rol die erg bij hem past. Hij weet hoe het is om in het veld te werken in elke omstandigheid die zich voordoet. Daarom kan hij zich goed in die rol verplaatsen en levelen met de medewerkers. Hij is erg dankbaar dat hij deze kans gekregen heeft en gaat elke dag met plezier naar zijn werk bij Rietbroek. Peter vertelt: “De teamspirit hooghouden is zo ongelofelijk belangrijk. Dat zie je vooral terug in een tijd als waar we nu in leven. In het begin van de coronatijd was het behoorlijk schakelen, er waren veel zieke medewerkers. Dan komt er veel druk op de teams te staan, ze moeten het werk doen met minder leden. Het is erg belangrijk dat je er dan echt bent voor je teams, vooral duidelijke communicatie is dan essentieel. Ik ben zo ongelofelijk trots op onze mensen, zij zijn met zoveel positiviteit en keihard werken deze crisis echt doorgetijgerd. Wat een helden echt, stuk-voor-stuk!”

Verbinden
Rietbroek doet veel aan de verbinding binnen teams en tussen de teams. “Teamwerk binnen Rietbroek kun je zien als een driehoek. Het is een samenspel tussen opdrachtgever, medewerkers en directie, allemaal hebben we hetzelfde doel: een schoon gebouw. Om te zorgen dat we ons doel behalen, is het belangrijk om de verbinding te blijven zoeken. Daarom komen de teamleiders elke maandag naar een gezamenlijk overleg om de week door te nemen. In dit overleg spreken we de opdrachten door en eventuele obstakels die daarbij komen kijken en of er hulp vanuit andere teams nodig is. Daarnaast kijken we ook naar teamindelingen of iedereen ook goed qua karakter bij elkaar past. Doordat karakters goed matchen ontstaan er ook echt vriendschappen en deze zijn zo ongelofelijk belangrijk.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen echt plezier in het werk heeft.”, vertelt Peter Sheriff. Iedereen wil onderdeel zijn van een team. Door een team voelt een persoon zich sterker, het schept vertrouwen. Vertrouwen dat zo belangrijk is als je aan de gevels van de hoogste gebouwen van Nederland hangt. Rietbroek zal altijd blijven investeren in de teamspirit. Samen kun je de mooiste doelen behalen.