Rietbroek

Uw gebouw in goede handen

Afgesproken!

Uw pro-actieve partner

Gespecificeerde Project Risico Inventarisaties

Prijsdruk en de toekomst..…

Het is 2010. De markt is verzadigd en Rietbroek is in een neerwaartse prijsspiraal terecht gekomen. Ze blijven zoals altijd in de zwarte cijfers maar de druk op de marges is groot. Niet zelden wordt in prijsonderhandelingen nét dat laatste stukje winst weggegeven. En daarmee komt de organisatie onder druk. De Rietbroeken hebben – net als veel andere ondernemers - als hoogst intrinsieke waarde het leveren van kwaliteit. Daarom besluiten zij een manier te vinden om weg te komen uit de prijsspiraal.

Allereerst worden er minimale tarieven bepaald. Als het niet voor een bepaalde prijs kan, dan doen we het niet. Daarnaast wordt er nagedacht over het segmenteren van klanten en het toevoegen van waarde aan specifieke klantgroepen. Het Merk Rietbroek wordt onder handen genomen en wordt zichtbaar. Het dienstenpakket wordt uitgebreid met schoonmaakonderhoud en huismeesterdiensten. En daarmee worden nieuwe markten aangeboord. Er komt naast de bestaande pijlers -zoals de zorg en glasbewassing in onder-aanneming- focus op commercieel vastgoed en VvE’s.

De organisatie wordt ingericht voor de toekomst. Jerry wordt door Peter, Rob en Joyce in 2018 gevraagd om mede-eigenaar te worden. Hij is met zijn operationele skills een belangrijke aanvulling voor het team. En hij zei ja. Rob focust zich volledig op de calculaties en door zijn grondige analyses aan de voorkant van de opdracht verlaagt hij daarmee de faalkosten en verhoogt het veiligheidsniveau. En Joyce zorgt als altijd voor rust, stabiliteit en financieel inzicht.

YES; we hebben focus. YES; we leveren kwaliteit en we hebben prachtige klanten. YES; we groeien weer en we hebben super veel plezier en energie. En energie is álles in het leven!

Er staat een prachtig team en we hebben hele mooie mensen in dienst. We zijn klaar voor de toekomst. En ook klaar voor een grote innovatie die wij voor ogen hebben. Wat dat is? Daar gaat u weldra meer over horen. Het is een concept wat nog niet bestaat. En wat wij ook hebben geregistreerd als uitvinder. Maar daarover binnenkort meer.

Terugkijkend op de afgelopen 30 jaar hebben wij uiteindelijk de transformatie doorgemaakt van een pure uitvoerende onderneming naar een kundige leverancier van een breed dienstenpakket.
Hartelijk bedankt voor het lezen van deze columns en voor de hartverwarmende reacties. Dat doet ons goed. En dan nog een laatste vraag; heeft u ons nieuwe verbouwde kantoor al gezien? Zo niet, dan nodigen wij u hierbij van harte uit voor een goede kop koffie. Want wij plakken er nog wel 30 jaar achteraan. Minstens. Dus wordt vervolgd!

Terug naar overzicht