Rietbroek

Uw gebouw in goede handen

Afgesproken!

Uw pro-actieve partner

Gespecificeerde Project Risico Inventarisaties

De groei

Het is 1996. Op een geruchtmakende bijeenkomst in De Flint in Amersfoort lanceert de arbeidsinspectie het Document Gevelonderhoud. Het wordt nog nét geen vechten. De branche is boos over de snelheid waarmee de strenge wetgeving voor het werken op hoogte wordt geïntroduceerd.

Ook Rietbroek ziet zijn omzet daardoor snel teruglopen. Maar zij zien ook wat anders; kansen. Door de strenge wetgeving ligt er veel omzet braak. Niet toevallig lopen ze Dick Bac tegen het lijf. Dick is dealer van het hoogwerkermerk Denka Lift. Een grote investering, maar de Rietbroeken voelen intuïtief aan dit een goed moment is om lef te tonen. En niets blijkt minder waar!

Peter stapt als eerste van de ladder en verruilt zijn werkbroek voor een nette (spijker) broek. Ook gaat hij parttime lesgeven bij SVS op de glazenwassersacademie in Arnhem en komt in het bestuur van de voorloper van AWOG; segment glas van OSB.
Rob wordt de machinist van de eerste hoogwerker en Joyce stort zich met overgave op de administratie. Jerry zet ondertussen zijn eerste stapjes op de ladder nadat hij met zijn moeder kwam solliciteren. Mooie jaren van groei volgen, waarbij cijfers van 20%-30% per jaar geen uitzondering zijn. Het personeelsbestand groeit snel naar 30-35 glazenwassers. Jaar in jaar uit wordt er een hoogwerker bijgekocht en binnen zeven jaar wordt er drie keer verhuisd. Het is topsport en makkelijk is het in deze fase ondanks het succes niet altijd. De broers transformeren van meewerkend ondernemers naar ondernemers die alle ballen hoog houden; van personeelschef tot magazijnbediende en van verkoper tot planner.

Na enkele jaren stapt ook Rob uit zijn hoogwerker en gaat de operatie aansturen terwijl Joyce de administratie stevig neerzet. Energie is er zat om dit tempo bij te houden. Maar zorgen zijn er ook want oh wat gaat het hard. De eisen die opdrachtgevers stellen nemen toe. De organisatie wordt verstevigd maar geregeld moeten alle zeilen worden bijgezet om alle beloftes waar te maken. De Rietbroeken genieten van de reis en lachen ook heel wat af, maar hebben iedere keer ook veel te leren.

Ondertussen deinst er een nieuwe bedreiging op want er is een verzadiging van de markt op komst. Verzadiging. Wat is dat? Daar zullen zij weldra achter komen. Daarover leest u de volgende keer weer meer. Tot dan!

Terug naar overzicht